Милан и Емполи завършиха при резултат 0:0 в мач от 29-я

...
Милан и Емполи завършиха при резултат 0:0 в мач от 29-я
Коментари Харесай

Неубедителен Милан не успя да пречупи Емполи

Милан и Емполи приключиха при резултат  0 :0 в мач от 29-я кръг на Серия А. Мачът бе белязан от превъзходството на " росонерите ", които владееха повече топката, само че не съумяха да основат задоволително чисти голови положения. Попадение на Жиру в края на мача бе анулирано, защото нападателят игра с ръка. С това тъждество Милан е към този момент 3-и с актив от 51 точки, а Емполи остава на 14-а позиция с 32 пункта на сметката си.

В първите Милан опитваше да наложи своето движение на игра, като контролираше повече топката, само че и двата тима не желаеха да рискуват. В 13-а минута пристигна първата по-сериозна опция в срещата, откакто Анте Ребич бе великолепно изведен самичък против вратаря, само че ударът на нападателя бе избавен от Перисан. В последвалите секунди от дребен ъгъл опита изстрел и Тео Ернандес от левия фланг, само че стражът на Емполи още веднъж се оправи.

В 39-а минута Сандро Тонали добре овладя топката, като отстрани футболист на Емполи, а след това полузащитникът навлезе в наказателното поле, като стреля с десния крайник, само че Перисан бе на добра позиция и улови. До края на първата част Милан бе по-активният тим, само че до повече чисти голови благоприятни условия не се стигна и двата тима се отдръпнаха на почивката при резултат 0:0.

Петнайсетина минути след началото на втората част Милан сътвори първото по-добре състояние, откакто топката бе центрирана в наказателното поле, а Дивок Ориги опита технично да отиграе, само че не съумя да уцели кълбото. Секунди по-късно основният съдия отсъди дузпа в интерес на " росонерите " за игра с ръка. Останаха подозрения към решението на съдията и той реши самичък да прегледа обстановката, след което анулира първичното присъждане.

Алесандро Флоренци в 76-а минута бе на добра позиция и опита изстрел. Топката профуча рисково и облиза гредата, само че от външната страна. Това бе добър късмет за Милан! " Росонерите " натиснаха и в 83-а минута Салемакерс навлезе рисково в наказателното поле, само че се забави с удара, който най-после бе блокиран от бранител в бяло.

В 87-а минута Брахим Диаз остана очи в очи с вратаря, откакто Оливие Жиру достави изтънчено подаване, а испанецът стреля с вътрешната част на обувката, само че стражът на Емполи реагира фамозно и отрази. В последната минута на постоянното време топката бе центрирана в наказателното поле, а Жиру се пребори с пазача си, с цел да я изпрати във вратата на съперника. Радостта на " росонерите " траеше прекомерно малко, тъй като голът бе анулиран заради игра с ръка на нападателя.

До края на срещата повече положения нямаше и двата тима поделиха точките, завършвайки 0:0.

Милан:  16. Майк Менян, 19. Тео Ернандес, 23. Фикайо Томори, 28. Малик Тиау, 2. Давиде Калабрия, 4. Исмаел Бенасер, 8. Сандро Тонали, 12. Анте Ребич, 32. Томазо Побега, 56. Алексис Салемакерс, 27. Дивок Ориги

Треньор:  Стефано Пиоли

Емполи:  1. Самуеле Перисан, 66. Фабиано Паризи, 33. Себастиано Луперто, 6. Кони де Винтер, 24. Тайрон Ебуеи, 25. Филипо Бандинели, 18. Разван Марин, 21. Джакопо Фацини, 35. Томазо Балданци, 91. Роберто Пиколи, 19. Франческо Капуто

Треньор:  Пауло Занети
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР